A következő csokoládékészítőket azt hiszem, nem kell bemutatni, de én most azért mégis megteszem. Róluk mindenképpen tudnotok kell

A következő csokoládékészítőket azt hiszem, nem kell bemutatni, de én most azért mégis megteszem. Róluk mindenképpen tudnotok kell

A Rózsavölgyi csokoládé manufaktúrát Csiszár Katalin és férje Szabad Zsolt alapította 2004-ben. Az első időkben a fő profiljuk a bonbonkészítés volt, de mára már saját csokoládéból készült táblás csokoládéik is kiváló minősítéseket érnek el a rangos nemzetközi versenyeken. Elsőként kezdtek el Magyarországon „bean -to-bar” csokoládét készíteni. A „bean-to-bar” az a kategória, amivel azokat a csokoládékat szoktuk megjelölni, amelyeknek a készítői a kakaóbabot maguk dolgozzák fel, és készítenek belőle saját csokoládét. Katiék a kakaóbabot Venezuelából és Madagaszkárról rendelik. Az ebből készült csokoládék több ízben is ezüst illetve bronzérmeket, nyertek az Academy of Chocolate versenyein. 2013-ban két bronzérmet nyertek, és ugyanebben az évben 3 csokoládéjuk 2 csillagos minősítést kapott a Grate Taste Awardon. Ezen felül madagaszkári Criollo , a Porcelana és Trichereas is megkapta a 2 csillagot a Guild of Fine Food-tól Londonban.