A következő világhírnévre szert tett csokoládékészítő manufaktúra a Lyon közelében fekvő Tain-l’ Hermitage-ban található Valrhona

A következő világhírnévre szert tett csokoládékészítő manufaktúra a Lyon közelében fekvő Tain-l’ Hermitage-ban található Valrhona

1922-ben alapította Albéric Guironnet francia cukrászmester. A manufaktúra alapítása óta, a világ egyik legjobb csokoládé alapanyagát készíti. Sok magyar kézműves csokoládékészítői is a Valrhona alapanyagiból dolgozik. Csokoládéik nagy része Gand Cru, mely egy bizonyos országból vagy régióból származó, de nem azonos ültetvényről származó babból készült csokoládé jelent. Központja a Cité du Chocolat egy 2000 négyzetméteres impozáns modern épület. Itt állandó kiállítások és különböző programok várják az ide látogatókat. Azoknak akik pedig a csokoládékészítés mesterévé szeretnének válni, kiváló lehetőségeket nyújt az École du Grand Chocolat. Számos évjáratos csokoládéjuk van, melyhez a kakaóbabokat többnyire a Karib térségből, Madagaszkárról, és Trinidádról szereznek be. A Valrohna cégnek ma 5 leányvállalata és 60 forgalmazója van szerte a világon.