Ma ismét egy kiváló hazai csokoládékészítőt fogok bemutatni

Ma ismét egy kiváló hazai csokoládékészítőt fogok bemutatni

Szántó Tibor sommelierként kezdte, majd chocolatierként folytatta. Első csokoládéit 2007-ben készítette, többnyire észak-olaszországi utazásai során gyűjtött tapasztalatok, és motivációk hatására. Ha valaki egyszer megkóstol egy igazán jó csokoládét, utána már nem szívesen próbálkozik rosszabb minőséggel. Tibor elmondása szerint, az, hogy itthon nem talált jó csokoládét késztette őt arra, hogy maga kísérletezzen a csokoládéval. A kísérletezésből pedig kiváló csokoládék születtek, és születnek a mai napig. Magyarországon ma Ő a második olyan csokoládékészítő, aki ”bean-to-bar” csokoládékat készít, egyedülálló területszelektált babokból. 2013-ban a londoni Academy of Chocolate-től bronzérmet kapott a House belnd superior Grand Cru 70%-os venezuelai csokoládéja, majd ugyanebben az évben Great Taste díjjal jutalmazták ugyanezt a táblát. Csokoládéit minden csütörtök délután személyesen mutatja be mintaboltjában, a Horánszky utcai Portékában.